Hoi, ik ben Silke!

Nerdy, creatief en dol op structuur

Waar begon het?

Mijn liefde voor ontwerpen en nerdy dingen zat er al vroeg in. Als klein meisje bracht ik vele uren achter de computer op zolder door. Waar andere meisjes zich bezighielden met barbies, speelde ik over de LAN-verbinding spelletjes zoals Jack Jazz Rabbit, Worms 3D of Age of mythology.


Toen MSN Nederland veroverde, liet ik mijn liefde voor ontwerpen los op het maken van GIF-glitterplaatjes. Niet veel later was ik het internet te slim af door op mijn Hyves-pagina continu op F5 te drukken om het aantal paginabezoeken te verhogen.

Van mijn hobby mijn beroep maken

Op de middelbare school koos ik het vak ICT en bouwde ik vol passie automatiseringen in Excel. In mijn vrije tijd smeerde ik koelpasta op de processor van mijn vaders computer en zette ik met speciale software samenvattingen in mijn rekenmachine. Dat ging niet altijd goed,
maar met het verwijderen van het virus dat ik per ongeluk geïnstalleerd had, was ik weer dagen zoet.

Na de middelbare school volgde ik de opleiding Grafische Vormgeving in Zwolle. Van mijn hobby mijn werk maken, dat leek me wel wat.
Na jarenlang digitaal knutselen studeerde ik af met een negen als eindcijfer. Ja, als ik iets doe, dan doe ik het goed.

19 juli 2010

In 2010 schreef ik mij als trotse afgestudeerde vormgever in bij de KVK in Zwolle. De verplichte jaarlijkse contributie die je toen die tijd moest betalen om ingeschreven te blijven, was een goede stok achter de deur om facturen te sturen voor opdrachten die ik eerder vrijwillig deed.
Facturen van 20 euro, maar het was een begin. Onder de bedrijfsnaam zijontwerpt richtte ik mij op fotografie en vormgeving.


Tijdens het fotograferen van bruiloften ontdekte ik dat ik meer plezier beleefde aan het ontwerpen van trouwkaarten, bedankkaarten en trouwboeken
dan aan het fotograferen. Ik besloot me volledig op vormgeving te gaan richten en begon met het ontwerpen van kaarten voor Kaartje2Go.
Dat is inmiddels uit de hand gelopen tot een assortiment van 450 wenskaarten.

Ik zette mijn vaardigheden niet alleen in binnen mijn eigen business, maar ook binnen die van anderen. Anderen helpen en kennis doorgeven, daar word ik blij van. Ik dook in het DNA van verschillende bedrijven en ontwierp alles van menukaarten tot complete websites. Vormgeving is echter veel breder dan alleen het mooi opmaken van een product. De producten zijn een middel om een groter doel te ondersteunen. Ik ging me ook richten op de strategie rondom de producten. Zo kon ik mijn nerdy skills met mijn creatieve skills combineren.


Nadat ik in 2017 de kerstzegels voor Sandd ontwierp, kreeg ik zoveel aanvragen, dat het tijd was om een keuze te maken.
Ik besloot volledig in mijn eigen bedrijf te gaan werken. Ja ik wil, ik durf én ik kan!

Vanuit Zijontwerpt help ik nu opdrachtgevers uit alle vakgebieden met strategische vormgeving.

Hier & nu

Als klein meisje op de zolderkamer had ik nooit durven dromen dat ik van mijn liefde voor techniek en vormgeven mijn werk zou maken. Nerdy wilde ik nooit zijn, maar juist dat vastbijten in technische uitdagingen bleek mijn kracht. In combinatie met mijn kennis van ontwerp, strategie en marketing zorgt
het voor een uniek aanbod waarmee ik al vele opdrachtgevers blij heb mogen maken.


Of het nou gaat om besteld drukwerk of een complete marketing funnel, ik krijg nog steeds vrolijke kriebels als het plaatje wat ik in mijn hoofd had perfect tot uiting komt. Vormgeving en techniek samenbrengen
en zo zorgen voor maximaal resultaat, dat is wat ik het liefst doe.

Inspiratie begint met het schetsen van je gedachten